19. srpna 2016

Máslové spirálky s pistáciemi

Na 110 kousků: 350 g hl. Mouky., 250 g vychlazeného másla., 75 g cukru., 2 žloutky., 150 g pistácií., 2 lžíce moučkového cukru., mouku na vál
Ze surovin velice rychle vypracujeme těsto. Pokud se těsto příliš drobí, přidáme buď po lžících smetanu, nebo vaječné bílky a zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a chladíme přibližně 30 minut. Pistácie najemno umeleme. Prosátý moučkový cukr smícháme s 50 g másla. Těsto rozdělíme na čtyři stejně velké díly. Na lehce pomoučené vále vyválíme plát, který posypeme pistáciemi. Od široké strany plát sbalíme do tvaru tradiční rolády. Takto připravenou cukrovou roládu potom necháme nejméně hodinu řádně vychladit v chladničce. Troubu předehřejeme na 200° C. Roládu nakrájíme na přibližně cm široké plátky. Pečeme v troubě asi 10 minut.
Příprava cca 40 minut., chlazení cca 90 minut., pečení cca 10 minut., kousek cca 40 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat