20. srpna 2016

Piniové rohlíčky

Asi 35 kousků – 200 g piniových oříšků nebo mandlí., 175 g ztuhlého másla., 200 g hladké mouky., 2 žloutky., 80 g moučkového cukru., balíček vanilkového cukru., špetka soli., hladká mouka na posypání válu.,
V mlýnku na ořechy umeleme najemno 100 g piniových oříšků. Mleté oříšky nasypeme do mísy,přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutky a na vločky a nakrájené máslo a pomocí ručního hnětače vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a uložíme na 60 minut do chladničky. Zbylé piniové oříšky opražíme nasucho na teflonové pánvi při střední teplotě. Občas zamícháme teflonovou nebo dřevěnou vařečkou a dbáme na to, aby oříšky příliš nezhnědly, protože by zhořkly. Pánev s orestovanými oříšky sundáme ze ze sporáku a necháme částečně vychladnout. Troubu předehřejeme na 200° C. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme cm silný a 5 cm dlouhý pruh nakrájíme na stejné díly a vytvarujeme rohlíčky. Každý rohlíček ozdobíme asi 2 piniovými semínky. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem a v dostatečném odstupu na něj narovnáme rohlíčky. V předehřáté troubě pečeme asi 10 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Vyjmeme z trouby a necháme částečně vychladnout. Můžeme je posypat moučkovým cukrem.
Příprava asi 50 minut., chlazení asi 60 minut., pečení asi 10 minut., kousek asi 100 kcal., 2 g bílkovin., 7 g tuků., 7 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat