20. srpna 2016

Kosočtverce s oříšky kešu

Asi 40 kousků – 4 bílky., špetka soli., 350 g moučkového cukru., lžíce citronové šťávy., 400 g oříšků kešu (lze použít jiné ořechy)., ½ lžičky mletého zázvoru., 200 g makové nádivky., několik oříšku na ozdobu.,
Z bílků a soli ušleháme pevný sníh. Vmícháme 300 g moučkového cukru a citronovou šťávu. Na mlýnku na ořechy umeleme oříšky kešu a spolu se zázvorem jemně vmícháme do sněhové hmoty. Troubu předehřejeme na 160° C. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále 4 čtverce asi 3 mm silné. Dva čtverce stejnoměrně potřeme makovou nádivkou, přiložíme na ně další čtverce a důkladně přimáčkneme k potřeným čtvercům. Pomocí rádýlka nakrájíme nejdřív 3 cm široké pruhy a potom ve 4 cm odstupu kosočtverce. Plech vyložíme pečicím papírem a kosočtverce na něj stejnoměrně narovnáme. Pečeme přibližně 25 minut a necháme vychladnout. Zbylý cukr s jednou lžící vody utřeme dohladka. Doprostřed každého kosočtverce kápneme polevu a jemně na ni přilepíme oříšek kešu.
Příprava asi 50 minut., pečení asi 25 minut., kousek cca 120 kcal. 3 g bílkovin., 6 g tuků., 12 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat