20. srpna 2016

Ořechové košíčky

Asi 40 kousků – 3 bílky., 250 g moučkového cukru., balíček vanilkového cukru., 300 g mletých lískových oříšku., lžička mleté skořice., 60 g jader lískových oříšků., 40 papírových košíčků (velikosti 3 cm)
Z bílků, moučkového cukru a vanilkového cukru ušleháme v míse velmi pevný sníh. Odebereme 4 lžíce a odložíme stranou. Mleté ořechy důkladně promícháme se skořicí a jemně zapracujeme do sněhu. Oříškovou směsí naplníme papírové košíčky a narovnáme je na plech, případně vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 125° C. Doprostřed každého košíčku vyhloubíme malý důlek. Povrch košíčků potřeme zbylým sněhem a do každého důlku vložíme lískový oříšek. Plech s košíčky vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 125° C spíš sušíme než pečeme asi 25 minut, případně podle vlastního uvážení trochu snížíme teplotu. Upečené košíčky necháme na kuchyňské mřížce částečně vychladnout, uvolníme z papírových formiček, které z košíčkůsundáme až před podáváním.
Příprava asi 25 minut., pečení asi 25 minut., kousek cca 95 kcal., 1,5 g bílkovin., 7 g tuků., 7 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat