Pro 4 osoby si připravíme: 3 natvrdo uvařená vejce., svazek pažitky., svazek petrželky., sůl., 150 ml zakysané smetany., 100 g jogurtu., 2 lžičky plnotučné hořčice., 2 lžíce olivového oleje., lžičku naloženého zeleného pepře., ½ červené cibule., svazek ředkviček., 500 g čekankových puků.,
na ozdobení – 2 snítky naťové petrželky.,
Vejce oloupeme, dvě nakrájíme nadrobno a třetí rozkrájíme na měsíčky, které si ponecháme na ozdobení. Blinky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno. Vejce promícháme se zakysanou smetanou, jogurtem, hořčicí a bylinkami. Směs zakápneme vinným octem a olejem, osolíme a přidáme pepř. Vše promícháme a uložíme v chladničce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Ředkvičky důkladně omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Z čekankových puků vykrojíme hořké středy, jeden puk rozebereme na listy a ostatní rozkrájíme na proužky. Zeleninu (kromě celých čekankových listů) zlehka promícháme. Listy čekanky rozdělíme na talířky, na ně navršíme salát a přelijeme vychlazenou vaječnou zálivkou. Ozdobíme petrželkou a kousky vajec, které jsme si odložili stranou
Doba přípravy cca 20 minut., porce cca 1100 kJ / 260 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat