12. srpna 2016

Skořicové vločky

Asi 50 kousků – 250 g polohrubé mouky., 125 g mletých jader lískových oříšků., 2 lžičky mleté skořice., strouhaná kůra a šťáva z chemicky neošetřeného citronu., špetka soli., 125 g cukru., 2 žloutky., 125 g másla., 150 g moučkového cukru., potravinářská barviva.,
Z mouky, oříšků, skořice, citronové kůry, soli, cukru, žloutků a vychlazeného másla rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie je chladíme asi 30 minut. Troubu předehřejeme na 180° C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát silný asi 2 mm a vypíchneme z něj vločky. Přeneseme je na plech vyloženým papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Upečené cukroví dáme vychladnout. Z moučkového cukru a citronové šťávy utřeme polevu. Trochu bílé polevy si ponecháme, zbývající různě obarvíme. Cukroví potřeme barevnou polevou a ozdobíme bílou polevou. Necháme ztuhnout.
Příprava asi 20 minut., chlazení asi 30 minut., pečení asi 10 minut., kousek asi 80 kcal., g bílkovin., 4 g tuků., 9 g sacharidů.
Tip – Místo skořice můžeme použít i jiné koření, jako například anýz, zázvor nebo muškát.

Žádné komentáře:

Okomentovat