12. srpna 2016

Kořeněné ořechy

Asi 70 kousků – 300 g neloupaných mandlí., 250 g cukru., 3 vejce., lžička mleté skořice., 1 ½ lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku., 2 lžičky kakaa., 200 g hladké mouky., 125 g moučkového cukru., 2 – 3 lžíce citronové šťávy., cukrářské perličky na ozdobu.,
Mandle najemno umeleme. Z vajec a cukru ušleháme bílý krém. Do krému přimícháme skořici, muškátový oříšek, kakao a mleté mandle. Mouku prosijeme přes síto a postupně vmícháme do mandlové směsi. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě asi 2 hodiny odpočívat. Troubu předehřejeme na 200° C. Plech vyložíme papírem na pečení. Pomoučenýma rukama z těsta uválíme kuličky. Rovnáme je na plech v dostatečném odstupu, protože při pečení nabydou. Než vložíme plech do trouby, každou kuličku trochu zploštíme. Pečeme asi 10 minut. Upečené ořechy necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Z moučkového cukru a citronové šťávy připravíme hustou polevu. Každý kousek hodně potřeme polevou, a než zaschne, posypeme perličkami.
Příprava asi 25 minut., odležení asi 2 hodiny., pečení asi 10 minut., kousek asi 55 kcal., g bílkovin., 2 g tuků., 8 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat