20. srpna 2016

Slepované kávové oválky

Asi 40 kousků – 150 g měkkého másla., 70 g moučkového cukru., žloutek., lžíce instantního prášku na espresso., lžíce kakaového prášku., 140 g polohrubé mouky.,
Náplň a ozdobení – 100 g hořké čokolády., 3 lžíce smetany ke šlehání., lžíce instantního prášku na espresso., 2 cl koňaku., 70 g tmavé čokoládové polevy., zrnka kávové čokolády.,
Z másla, cukru žloutku, instantního espressa, kakaového prášku a mouky rozmícháme těsto. Chladíme je hodinu. Troubu předehřejeme na 180° C. Z těsta vyválíme plát silný cm. Vypichujeme z něj oválky, přeneseme je na plech a pečeme asi 12 minut. Čokoládu rozpustíme se smetanou a instantním espressem. Přimícháme koňak a dáme vychladnout. Hmotu ušleháme, naplníme jí cukrářský sáček a naneseme ji na polovinu oválků. Přiložíme zbývající polovinu. Rozpustíme čokoládovou polevu a oválky ozdobíme. Doprostřed dáme zrnko kávové čokolády.
Příprava asi 40 minut., chlazení asi 60 minut., pečení asi 12 minut., kousek asi 70 kcal., g bílkovin., 5 g tuků., 6 g sacharidů.


Žádné komentáře:

Okomentovat