20. srpna 2016

Zázvorové koláčky

Asi 50 kousků – 150 g měkkého másla, 100 g moučkového cukru., vejce., strouhaná kůra ze 2 chemicky neošetřených pomerančů., 200 g mletých mandlí., 200 g polohrubé mouky., šťáva z citronu.,
Ozdobení – žloutek., 175 g kandovaného zázvoru.,
Máslo a cukr a vejce ušleháme do pěny. Přimícháme pomerančovou kůru, mandle, mouku a citronovou šťávu. Z hladkého těsta utvoříme 2 válečky silné asi 4 cm. Zabalíme je do fólie a chladíme 3 hodiny. Válečky nakrájíme na 4 mm silné pláty a v odstupech je rozložíme na plech. Potřeme je žloutkem a posypeme nadrobno nasekaným kandovaným zázvorem. Pečeme asi 12 minut.
Příprava asi 30 minut., pečení asi 20 minut., kousek asi 70 kcal., g bílkovin., 4 g tuků., 7 g sacharidů.
Tip – Těsto můžeme ochutit lžičkou pomerančového likéru.

Žádné komentáře:

Okomentovat