20. srpna 2016

Šnečci-recept

Asi 60 kousků – 100 g měkkého másla., 50 g cukru., 125 g krémového sýra., dřeň z vanilkového lusku., žloutek., 200 g polohrubé mouky., ½ lžičky kypřicího prášku., lžička mletého anýzu., špetka soli.,
Náplň – 150 g sušených meruněk., 50 g sušeného manga., 4 cl rumu., 5 lžic mangového sirupu., 2 lžíce cukru.,
Z přísad vypracujeme těsto a zabalené do fólie je chladíme asi 60 minut. Sušené ovoce nahrubo nasekáme, přidáme rum, sirup a vše rozmixujeme. Z těsta vyválíme na papíru na pečení dva obdélníky 15 x 30 cm. Potřeme je náplní, zavineme, přikryjeme a vložíme na 20 minut do mrazničky. Troubu předehřejeme na 180° C. Těsto nakrájíme na 5 mm silné plátky. Pocukrujeme je a pečeme asi 12 minut.
Příprava asi 45 minut., chlazení a mrazení asi 80 minut., pečení si 12 minut., kousek asi 60 kcal., g bílkovin., 3 g tuků., 7 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat