24. dubna 2010

Krémová rybí polévka

700 g rybích odřezků, sůl, bobkový list, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 100 g kořenové zeleniny,40 g másla, 80 g hladké mouky, houska namočená v mléce, žloutek natvrdo, 120 ml smetany,muškátový květ, petrželka

Rybí odřezky a kořenovou zeleninu vaříme asi 30 minut v osolené vodě společně s kořením. Vývar přecedíme, zahustíme světlou jíškou a dobře převaříme. Maso odkostíme, přidáme vymačkanou housku a prolisovaný žloutek a vše umeleme na masovém strojku. Takto připravenou kašovinu vložíme do polévky, povaříme a zjemníme smetanou. Nakonec polévku ještě ochutíme muškátovým květem a petrželkou a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat