30. dubna 2010

Kachna po srbsky

1 kachna, 2 lžíce oleje, sůl, 200 g rýže, cibuli, 4 brambory, 3 rajčata, 3 papriky,1/2 salátové okurky, pepř, lžičku sladké mleté papriky, drůbeží vývar
Kachnu osolíme a na rozehřátém oleji zprudka po všech stranách opečeme. Olej slijeme, kachnu podlijeme vodou a pečeme v troubě dopoloměkka. Na oleji opražíme rýži. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a vykostíme. Do zbylé šťávy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, stejně nakrájené oloupané syrové brambory, rajčata, proužky paprik, plátky okurek, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme maso, překryjeme rýží, podlijeme vývarem a v troubě dusíme doměkka.

Žádné komentáře:

Okomentovat