27. dubna 2010

Flambovaný banán v medu

4 banány, 150 ml včelího medu, 2 dcl Vodky Finlandia, 1 lžíce cukru krupice ,  rostlinný olej, voda
Banány oloupeme. Nakrájíme na rovnoměrné válečky či kolečka. Do misky nasypeme všechen cukr, poté v něm postupně obalíme banánové tvary. Na pánvi rozpálíme olej, na který pokládáme a rychle obracíme obalené tvary banánu, případně přisypeme zbytek cukru. Zmírníme plamen na minimum a přilijeme med. V případě že se nám na pánev nevejdou všechny díly rozdělíme dávku medu rovnoměrně. Lehce zastříkneme asi 1 polévkovou lžící studené vody a banány v tomto obalíme. Okamžitě přendaváme do misky. Zastříkneme vodkou a podávame.

Žádné komentáře:

Okomentovat