28. dubna 2010

Kapr na kysaném zelí s jablky

1 kapr, sůl, mletý černý pepř, 800 g kysaného zelí, 4 jablka, sádlo, 5 zrníček nového koření,1 cibule, mletá červená paprika, 100 g prorostlé oravské slaniny, zelená petrželová nať

Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, naplníme částí kysaného zelí a částí očištěných pokrájených jablek  zbavených jádřinců a zašijeme. Takto připraveného kapra přendáme na chladné místo nebo do chladničky a necháme 1 hodinu odležet. Pekáč vymastíme sádlem, dno poklademe zbylým pokrájeným kysaným zelím, přidáme nové koření, bobkový list, zbylá očištěná pokrájená jablka zbavená jádřinců, posypeme nadrobno nakrájenou očištěnou cibulí a podle chuti osolíme. Na zelný základ narovnáme odleženého naplněného kapra, posypeme mletou červenou paprikou, obložíme na plátky nakrájenou prorostlou oravskou slaninou, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení kapra potíráme vypečenou šťávou a podléváme. Upečeme doměkka.

Žádné komentáře:

Okomentovat