27. dubna 2010

Jablečné řezy bez vážení

3/4 l polohrubé mouky, 1 vejce, 250 g Hery, 1/16 l vody, sůl, mouka na vál, tuk na plech, vejce nebo voda a cukr na potření
náplň : 1 kg jablek, cukr a skořice dle chuti, 2 lžíce rozinek
Na vále zpracujeme mouku, sůl, vejce a mírně změklou Heru s vodou na hladké těsto. Rozdělíme ho na dvě části. První rozválíme na plát asi 5 mm silný a pomocí válečku přeneseme na tukem potřený plech. Pokryjeme ho oloupanými a nastrouhanými jablky, poprášíme cukrem a skořicí, přidáme rozinky a nahoru položíme druhou část těsta rozválenou na plát, okraje těsta k sobě po celém obvodu dobře přitiskneme, povrch potřeme vejcem nebo jen sladkou vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme jen trochu vychladnout, pocukrujeme, nakrájíme a vlažné můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat