28. dubna 2010

Vepřová panenka s jablky

olej, sůl, majoránka,cibule, jablka, pepř, hořčice, vepřová panenka (500 g)
Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2-3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépe přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a potřeme horčicí. Nakrájíme si cibuli na kolečka. Oloupeme si jablka, rozkrájíme je na 1 cm široké kolečka. Rozpálíme si olej a restujeme na něm cibuli s jablky. Pak je vyjmeme z pánve. Na tom samém oleji opečeme plátky masa z obou stran, přiklopíme pokličkou, zmírníme oheň a dusíme 3 - 5 minut. Poté plátky posypeme majoránkou, přidáme směs cibule s jablky. To vše necháme přejít varem.

Žádné komentáře:

Okomentovat