27. dubna 2010

Flambovaný banán se zmrzlinou a vaječným koňakem

2 velke banany (dosti tvrde), rum, maslo, skorice, zmrzlina, slehacka, jahody, listky maty, sekana cokolada, vajecny konak

Rozkrojite banany po delce, aby Vam vznikly 4 kousky. Na panvi roztopite maslo (mnozstvi podle Vaseho uvazeni, ale tak, aby se banan co nejmene pripaloval) a smazite, az zmeknou a jsou na povrchu mazlave - nesmite je nechat rozvarit a rozpadnout! Potom vypnete plyn a na banany nalijte rum tak, aby ho tam byla asi 2 mm vrstva. Zapalte a nechte asi 3 minuty flambovat (nejspis budete muset s panvickou obcas pohybovat, aby se rum dostal i na vrchni stranu bananu a plamen po chvili nezhasnul). Potom opatrne vyjmete banany z panve a dejte na talir. Pridejte zmrzlinu, slehacku a polijte troskou vajecneho konaku. Ozdobte jahodami, listky maty a sekanou cokoladou.

Žádné komentáře:

Okomentovat