30. dubna 2010

Krůtí řízky se sýrem

700 gr krůtích řízků, 50 gr Dijonské hořčice, 150 gr sýru Brie (ne úplně vyzrálého), 150 gr strouhanky,
1 PL citronové šťávy, 2 vejce,, 40 gr másla, 1PL oleje, sůl, pepř
Omáčka : 3 PL tekutého medu, 3 PL Dijonské hořčice, 3 PL celozrnné hořčice
Osolte a opepřete řízky, v misce rozmíchejte hořčici, citronovou šťávu a vejce s pepřem. Obalte v tom řízky a oplácejte je strouhankou. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, dejte tam   řízky a pomalu je jemně osmažte do zlatova.Potom je vyjměte, dejte do vymaštěného pekáče a na čtvrt hodinku je vložte do trouby, vyhřáté na 180. Nakrájej Brie na tenké plátky a nechte je na masíčku rozpustit. Smíchejte komponenty na omáčku, položte maso na teplý talíř, přelijte omáčkou, ať to má šťávu a servírujte s čerstvým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat