Droždí rozpustíme ve vlažné vodě s mlékem. V míse s prosátou osolenou moukou uděláme důlek, vlijeme rozpuštěné droždí a tekuté vlažné máslo. Těsto dobře propracujeme a necháme 1 hod na teplém místě kynout. Sušené hrušky a švestky necháme přes noc nabobtnat ve vodě, ve které je pak 20 min vaříme. Potom vodu slijeme, švestky odpeckujeme a spolu s hruškami umeleme. K umletému ovoci vmícháme nahrubo nasekané ořechy, v alkoholu naložené rozinky s cukrem a kořením. Z vykynutého těsta oddělíme 1/3 a prohněteme s umletým ovocem. Vytvoříme dva válečky. Zbývající těsto vyválíme, překrojíme na dva obdélníky a vytvořené ovocné válečky do nich zabalíme. Konce přeložíme, dobře přitlačíme a dáme vedle sebe na pečící papír na plechu přeloženou stranou dolů. Povrch několikrát propíchneme vidličkou a necháme ještě asi 1 hod vykynout na teplém místě. Potom potřeme rozkvedlaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě při 170 st . C asi 1 hod.
Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
28. dubna 2010
Mikulášský ovocný chléb
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat