Panenky opláchneme a osušíme. Každou nařízneme a vytvoříme kapsu na nádivku. Maso dobře osolíme a opepříme vně i uvnitř. Švestky zalijeme vodou a přivedeme k varu. Sundáme z plotýnky a necháme půl hodiny v nálevu. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které pokapeme citronovou šťávou.Švestky necháme okapat na sítu. Potom je smícháme s kostičkami jablka a jemně dochutíme pepřem a solí. Takto připravenou nádivkou lehce naplníme naříznuté kapsy v obou panenkách. Maso převážeme nití a osmahneme na másle s olejem, aby se uzavřely póry. Odlijeme tuk a přidáme víno. Přikryjeme a dusíme 20 minut při 180 stupních. Přilijeme smetanu a chvíli dusíme.
Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
28. dubna 2010
Vepřová panenka plněná ovocem
2 vepřové panenky (cca po 400 g ), 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře,1 velké jablko, 12 švestek (bez pecek), 3 lžíce másla, 1 lžička citronové šťávy, 3 lžíce oleje, 3/4 sklenice bílého vína, 3/4 sklenice husté zakysané smetany
Panenky opláchneme a osušíme. Každou nařízneme a vytvoříme kapsu na nádivku. Maso dobře osolíme a opepříme vně i uvnitř. Švestky zalijeme vodou a přivedeme k varu. Sundáme z plotýnky a necháme půl hodiny v nálevu. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které pokapeme citronovou šťávou.Švestky necháme okapat na sítu. Potom je smícháme s kostičkami jablka a jemně dochutíme pepřem a solí. Takto připravenou nádivkou lehce naplníme naříznuté kapsy v obou panenkách. Maso převážeme nití a osmahneme na másle s olejem, aby se uzavřely póry. Odlijeme tuk a přidáme víno. Přikryjeme a dusíme 20 minut při 180 stupních. Přilijeme smetanu a chvíli dusíme.
Panenky opláchneme a osušíme. Každou nařízneme a vytvoříme kapsu na nádivku. Maso dobře osolíme a opepříme vně i uvnitř. Švestky zalijeme vodou a přivedeme k varu. Sundáme z plotýnky a necháme půl hodiny v nálevu. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které pokapeme citronovou šťávou.Švestky necháme okapat na sítu. Potom je smícháme s kostičkami jablka a jemně dochutíme pepřem a solí. Takto připravenou nádivkou lehce naplníme naříznuté kapsy v obou panenkách. Maso převážeme nití a osmahneme na másle s olejem, aby se uzavřely póry. Odlijeme tuk a přidáme víno. Přikryjeme a dusíme 20 minut při 180 stupních. Přilijeme smetanu a chvíli dusíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat