28. dubna 2010

Vepřová panenka plněná ovocem

2 vepřové panenky (cca po 400 g), 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře,1 velké jablko, 12 švestek (bez pecek), 3 lžíce másla, 1 lžička citronové šťávy, 3 lžíce oleje, 3/4 sklenice bílého vína, 3/4 sklenice husté zakysané smetany

Panenky opláchneme a osušíme. Každou nařízneme a vytvoříme kapsu na nádivku. Maso dobře osolíme a opepříme vně i uvnitř. Švestky zalijeme vodou a přivedeme k varu. Sundáme z plotýnky a necháme půl hodiny v nálevu. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které pokapeme citronovou šťávou.Švestky necháme okapat na sítu. Potom je smícháme s kostičkami jablka a jemně dochutíme pepřem a solí. Takto připravenou nádivkou lehce naplníme naříznuté kapsy v obou panenkách. Maso převážeme nití a osmahneme na másle s olejem, aby se uzavřely póry. Odlijeme tuk a přidáme víno. Přikryjeme a dusíme 20 minut při 180 stupních. Přilijeme smetanu a chvíli dusíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat