1 větší cibuli, 0,5 dl oleje, 5 stroužků česneku, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, několik bobkových listů, mletý pepř, sůl
Mrazenou zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí osolíme, opepříme, promícháme s částí rozetřeného česneku a prekrájenými sušenými švestkami a rozložíme jí na dno pekáčku vymazaného olejem. Skopové maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme zbylým rozetřeným česnekem a vložíme do pekáčku na zeleninu. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, pekáček přikryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a maso pečeme za občasného podlévání vývarem asi 45 minut. Pak maso odklopíme a dopečeme dorůžova. Maso nakrájíme na plátky a upravíme spolu se zeleninou a sušenými švestkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat