30. dubna 2010

Kachní prsa na houbách

800 g kachní prsa, 40 g med , 1 lžička vinného octa, 2 stroužky česneku, 1 lžička solamylu, anýz podle chuti, trochu vody, 30 g krup, 10 g houby sušené, 100 g houby čersvé nebo mražené, 2 stružky česneku, 70 g cibule, 50 g sádla, sůl, pepř mletý, majoránka

Z medu, vinného octa,třeného česneku, anýzu a solamylu rozmíchného v trochu vody připravíme glazuru.Kachní prsa osolíme vložíme do trouby, podlijeme částí glazury a pečeme za občasného potírání do měkka asi 25 minut. Kroupy uvaříme v dostatečném množství vody do měkka.Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme namočené a krátce povařené sušené houby(vývar z hub přidáme do krup),čerstvé nebo mražené houby a třený česnek. Přidáme do krup a ochutíme solí,mletým pepřem a majoránkou. Do středu talíře utvoříme za pomocí tvořítka podstavec na který uložíme nakrájené kachní prsa. Okolo podlijeme výpekem z pečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat