Ovoce opláchneme a necháme odkapat.Tuk citrónovou kůru, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce a třeme dále. Do vaječné hmoty přimícháme mouku s práškem do pečiva. Plech vymažeme a vysypeme strouhankou a nalijeme na něj těsto. Poklademe ho 3/4 připraveného ovoce a v předehřáté troubě pečeme při 175°C asi 20-25 minut dozlatova. Hotový koláč vyndáme z trouby, necháme jej vystydnout. Pak jej ozdobíme zbytkem ovoce. Podáváme se šlehačkou, do níž jsme opatrně vmíchali lžičku mleté skořice.
Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
27. dubna 2010
Citronový koláč s lesním ovocem
vše po 350 g - maliny, borůvky, ostružiny, 300 g červeného rybízu, 300 g másla, 300 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho citrónu, 7 vajec, 300 g polohrubé mouky, 250 g šlehačky,1 lžička mleté skořice,1 balíček prášku do pečiva, tuk a strouhanka na plech
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat