28. dubna 2010

Mexický mangový krém

2 zralá manga, kousek oloupaného a nastrouhaného čerstvého zázvoru, 120 g prosátého moučkového cukru, šťáva z poloviny citronu, 280 ml šlehačky
Manga rozpůlíme, pecky vykrojíme. Dužinu vydlabeme do mísy a dva plátky si ponecháme na ozdobení. Přidáme zázvor, moučkový cukr a citronovou šťávu a rozmixujeme do hladka. Můžeme také použít ruční šlehač a hmotu následovně propasírovat sítem. Šlehačku ušleháme do tuha a opatrně vmícháme do mangové hmoty. Rozdělíme do 6 servírovacích misek a necháme asi 1 hod. v chladničce vystydnout. Zbylé plátky manga rozkrájíme na šest tenkých plátků nebo kousků a ozdobíme jimi krém.

Žádné komentáře:

Okomentovat