27. dubna 2010

Jablečný nákyp se sněhem

7 jablek, 5 lžic cukru, 2 lžíce ovocného brandy, nastrouhaná citronová kůra, 60 ml jablečného moštu,4 bílky, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g másla, 1 lžička skořice
Jablka oloupeme, rozčtvríme a vykrojíme jádřince. Poté je nahrubo nastrouháme. Smícháme s cukrem, ovocným brandy, citronovou kůrou a jabločným moštem.Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh.Mělkou kulatou nákypovou formu nebo čtyři malé formy vymažeme máslem.Do jablečné hmoty opatrně vmícháme sníh a uhladíme do nákypové formy. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě nastavené na 120 °C. Pocukrujeme skořicovným cukrem a ještě teplé podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat