27. dubna 2010

Banánové tiramisu

2 banány, 100 g cukrářských piškotů, 80 g strouhané hořké čokolády, 250 g měkkého tvarohu,1 žloutek, 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce cukru, 2 lžíce kakaa, 100 ml silné kávy, 1 lžíci rumu, limetku a mátu na ozdobení
Připravenou porci silné kávy smícháme s rumem a necháme vychladnout. Žloutek vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh a ušlehanou smetanu a vše důkladně promícháme. Do vzniklého tvarohového krému potom vmícháme nastrouhanou čokoládu. Část piškotů postupně namáčíme v ochucené kávě a vyložíme jimi dno formy, v níž budeme tiramisu připravovat.Poté piškoty překryjeme vrstvou tvarohového krému, které poklademe podélně rozkrojenými půlkami banánů a opět přidáme tvarohovou směs. Další vrstvu budou tvořit namočené piškoty. Dezert zakončíme tvarohovou vrstvou, kterou zasypeme kakaem.Tiramisu dáme do ledničky ztuhnout nejlépe do druhého dne. Nakrájené porce při servírování ozdobíme plátkem limetky a čerstvou mátou.

Žádné komentáře:

Okomentovat