30. dubna 2010

Krůtí steak s houbovou omáčkou

4 krůtí steaky /jeden 150 g/, 250 g žampionů, 1 kostička smetanového taveného sýru, 2 dl smetany,2 lžíce sekané petrželové natě, margarín na pečení, sůl, pepř, těstovinová vřeténka jako příloha
Steaky lehce naklepeme,okořeníme solí a pepřem. Opečeme je z kažé strany 3 minuty na margarínu, pak je vyjmeme a uložíme do tepla. Očištěné žampióny nakrájíme na kostičky a opečeme je na výpeku z masa dokud se z nich nevydusí přebytečná voda.Poté k houbám přidáme kostku taveného sýru a smetanu. Zahříváme tak dlouho než se rozpustí sýr. Když je sýr rozpuštěný přidáme pokrájenou petrželovou nať. Omáčku dochutíme podle chuti solí a pepřem a přeléváme s ni steaky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat