24. dubna 2010

Houbová polévka se zakysanou smetanou

200 gr brambor, 150 gr čerstvých hub, 500 ml zeleninového vývaru, 500 ml mléka,1 lžíce másla, 30 gr hladké mouky, kmín, sůl, pepř bílý, kopr, kysaná smetana
Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Zalejeme zeleninovým vývarem, ochutíme solí a kmínem a zvolna vaříme. Houby pečlivě očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Krátce je opečeme na rozehřátém másle, poté přilijeme trochu vývaru, přidáme kmín a sůl a několik minut je podusíme.Mléko rozkvedláme s moukou, přilijeme k poloměkkým bramborám, zamícháme a vaříme asi 10 minut. Nakonec do polévky přidáme podušené houby a polévku ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku dochutíme pepřem a solí, zjemníme kysanou smetanou dle chuti a posypeme čerstvým korenim.

Žádné komentáře:

Okomentovat