24. dubna 2010

Kaprí polévka s houbami

250 g kapřího masa, 120 g  másla, 50 g cibule, 150 g hub (lesních nebo žampionů), sůl, mletý pepř, trochu kmínu, petrželka, 40 g hladké mouky, 1 litr vody (lépe rybího vývaru), 2 dl smetany , 6 lžic bílého vína, případně ještě pažitka
Rybí maso osolíme,  na části  másla opečeme, pak vykostíme a nakrájíme. Na zbylém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, k tomu přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou (vývarem z ryb) a smetanou, dobře rozšleháme a asi 10 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme opečené nakrájené kapří maso, víno, podle chuti přikořeníme, necháme přejít var a podáváme. Jednotlivé porce posypeme nadrobno rozsekanou petrželkou nebo pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat