30. dubna 2010

Pečená husa s ovocnou nádivkou

250 g sušeného ovoce (různé druhy), 250 ml bílého vína, 1 vykuchaná husa , sůl ,pepř, 200 g bílého pečiva, 2 lžíce másla, 125 ml mléka, 30 g sekaných mandlí, zázvor, kayenský pepř, 850 g meruňkového kompotu, 3 lžíce mouky
Sušené ovoce nakrájíme na kostičky a přelijeme ho vínem. Máčíme je asi 1 hodinu. usu osolíme, opepříme. Housku nakrájíme na kostičky a dorůžova je osmahneme na másle. Přelijeme je mlékem a promícháme. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Slijeme ovoce a dáme k houstičkám. Přidáme mandle a promícháme. Nádivku ochutíme solí, pepřem, zázvorem a muškátem. Naplníme jí husu a zašijeme. Husu dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikrytou pečeme asi 4 hodiny. Peceni vyjmeme z pekáče a šťávu poprášíme moukou. Osmahneme ji a přidáme meruňky.

Žádné komentáře:

Okomentovat