27. dubna 2010

Štrúdl s mandlemi a rumem

balíček listového těsta, 4 velká sladká jablka, sáček mandlových lupínků, 0,5 dl rumu,10 dkg moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, hrst hladké mouky
Na rozmrazené a vyválené listové těsto do tvaru obdélníku, cca 3 mm silné, pokládáme oloupané, zbavené jadřinců, nakrájené plátky jablek, které pokládáme těsně za sebe. Lehce posypeme vanilkovým cukrem a mandlovými lupínky. Přehneme boční strany, cca 2 cm, podélné strany cca 2 - 2,5 cm. Dáme do předem vyhřáté trouby. Po nasuflování těsta potíráme vrchní přehnuté části moučkovým cukrem rozpuštěným v rumu (hustá konzistence), během pečení potíráme 2 - 3 x. Pečeme do zlatova. Po upečení jen lehce poprášíme moučkovým cukrem. Může se podávat k horké čokoládě, nebo jednotlivé porce zdobit šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat