27. dubna 2010

Hovězí se švestkovou omáčkou

400 g vařeného hovězího masa, 2 petržele, 2 mrkve, 2 bobkové listy, 3 hřebíčky, několik zrnek celého pepře a nového koření,špetka tymiánu,300 g švestkových povidel,perník na strouhání,kousek chleba, citrónová šťáva,150 g vlašských a lískových ořechů,několik mandlí,100 g hrozinek, sůl
Očištěnou zeleninu uvaříme vcelku do měkka. Zvlášť pak svaříme koření. Vařenou zeleninu propasírujeme, smícháme s vodou, ve které se vařila, přidáme vývar s koření a vmícháme povidla. Nastrouháme perník a kousek chleba, vmícháme do směsi a povaříme. Dochutíme citrónovou šťávou, přidáme nasekané ořechy, spařené a oloupané mandle, hrozinky, osolíme a promícháme. Hovězí nakrájíme na plátky, přihřejeme a polijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat