30. dubna 2010

Kachní prsa na zelí

3 kachní prsa ( 600, 700 g ), 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, 1 šťáva ke kuřeti (Maggi), nebo silný vývar+grilovací koření, 500 g kysaného zelí, 200 ml bílého vína, kmín, sůl

Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, vložíme na pekáč, trochu podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou téměř doměkka. Odebereme trochu vypečeného tuku, zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené scezené zelí, zalijeme vínem a krátce podusíme. Kachní prsa vyjmeme z pekáčku. Zelí přendáme do šťávy v pekáčku, na zelí dáme porce kachny a společně dusíme pod pokličkou, až je zelí měkké, přičemž maso občas poléváme šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat