27. dubna 2010

Jablka v piškotové peřince

5 jablek, 1 citron, 100 g cukru krupice,
těsto : 120 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 4 vejce, špetka soli, 1 vanilkový cukr, citronová kůra
náplň : 100 g malinové marmelády, 40 g vlašských ořechů, olej a mouka na formu

Jablka oloupeme a opatrně vykrojíme jádřince. Ihned je namočíme do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědla. I s nálevem je dáme do kastrůlku, přidáme cukr, necháme přibližně 5 minut povařit a pak scedíme. Piškotové těsto připravíme vyšlehání žloutků s vanilkovým a krupicovým cukrem. Z bílků s malou špetkou soli ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec přidáme prosetou polohrubou mouku, nastrouhanou citronovou kůru a opatrně promícháme. Hotové těsto vlijeme do zapékací misky vymazané olejem a vysypané hrubou moukou. Na těsto rozdělíme povařená jablka. Otvory vzniklé po jádřinci vyplníme marmeládou smíchanou s nastrouhanými vlašskými ořechy. Pečeme v troubě 150°C asi 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat