30. dubna 2010

Krůtí maso s olivovou nádivkou

2 naťové cibulky, 2 stroužky česneku, 240 ml oliv s papričkou, 2 kg krůtích prsou vcelku,2 dcl olivového oleje, 2 cibule, 1 velká mrkev, 500 g žlutých paprik, 375 g malých žampionů,250 g malých rajčátek, 2 lžíce octa balsamico, 250 g ovčího sýra,250 ml kysané smetany, 1 balení Maggi Harmonie Chuti, 150 g cibule a česneku nakrájené na kostičky, 1 vejce , 1 kostka Maggi Zlatý Slepičí bujón,2 malé cukety, tymián, sůl, pepř, rozmarýn
Nádivka: Olivy necháme okapat a pak je společně s česnekem najemno nastrouháme, rozmarýn nasekáme. Jemně nakrájenou naťovou cibulku smícháme s olivami, rozmarýnem a vejcem a dochutíme pepřem.
Krůtí prsa podélně čtyřikrát nakrojíme do hloubky zhruba 3cm a zářezy naplníme olivovou nádivkou. Cibule a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu rozdělíme na maso a všechno pečeme v horké troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu. Po 25-30 minutách pečení podlijeme maso horkým vývarem z Maggi Zlatého slepičího bujónu. Během pečení maso potíráme vzniklou šťávou, kterou můžeme dochutit Maggi Harmonií chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat