30. dubna 2010

Hus v zelí

1/2 mladé husy, 2-3 lžíce husího sádla, 800 g kysaného zelí, 0.2 l šťávy z kysaného zelí, 0.2 l smetany,1 lžíce mleté sladké papriky, sůl
Z poloviny mladé husy stáhneme kůži a sádlo. Maso rozdělíme na 8 porcí. Na dno zapékací ohnivzdorné mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme vrstvu zelí a posypeme mletou paprikou. Na to rozložíme porce husy, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme lákem ze zelí a pokapeme zbytkem husího sádla, které ještě posypeme mletou paprikou. Dusíme v troubě pod pokličkou, až je maso na píchnutí nožem měkké. Zalijeme smetanou a necháme ještě chvíli dusit.

Žádné komentáře:

Okomentovat