23. srpna 2016

Chlebíček s ořechovým vrchem

140 g másla nebo rostlinného tuku., 3 vejce., 180 g moučkového cukru., balíček vanilinového cukru., 100 g hrubé mouky., lžička kypřicího prášku do pečiva., 60 g škrobové moučky., 140 g jader lískových oříšků nebo směsi lískových a vlašských ořechů., lžíce citronové šťávy., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání chlebíčkové formy.,
Změklý tuk utřeme se 100 g moučkového cukru a vanilinovým cukrem do pěny. Postupně přidáme dva žlutky a jedno celé vejce. Nakonec vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobobou moučku. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Ze zbylých dvou bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Přimícháme nastrohané nebo umleté oříšky a citronovou šťávu, rozetřeme na světlé těsto. Pro větší efekt můžeme do světlého těsta vyhloubit žlábek a vyplnit ho oříškovou hmotou. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Pokud začne povrch chlebíčku příliš rychle hnědnout, překryjeme jej alobalem. Upečený chlebíček pocukrujeme a pokrájíme na plátky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat