22. srpna 2016

Vinařská rybí polévka

Pro 4 osoby si připravíme – 400 g rybího filé (např. z tresky)., 2 lžíce citronové šťávy., sůl., pepř., 125 g mrkve., 125 g celeru., cibuli., 30 g másla., lžíci rajského protlaku., 20 g hladké mouky., ¾ l zeleninového vývaru (z kostky)., 1/8 l bílého vína., lžíci krupice., petrželku na posypání.,
Rybu omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé kousky, hojně zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Omytou a oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a celer na nudličky, cibuli nadrobno posekáme. Všechnu zeleninu smažíme asi pět minut na rozpáleném másle, přidáme rajský protlak, zamícháme, poprášíme moukou a krátce zpěníme. Zalijeme zeleninovým vývarem a bílým vínem a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme krupici. Nakonec v polévce asi pět minut povaříme kousky ryby. Polévku dochutíme, přidáme nasekanou zelenou petrželku a na stůl ji neseme v slavnostní polévkové míse.
Doba přípravy asi 40 minut., porce asi 840 kJ / 200 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat