20. srpna 2016

Vánoční vanilkové rohlíčky

Na zhruba 50 kousků si připravíme – 200 g hladké mouky., 130 g másla., 80 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí., 30 g moučkového cukru., 2 žloutky., moučkový a vanilkový cukr na obalení.,
Do prosáté mouky a cukru přidáme mleté ořechy nebo mandle, máslo a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu odležet v chladu. Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme středně silné válečky, které rozkrájíme na stejné dílky. Z těch pak uděláme malé rohlíčky. Máme také možnost s těsta vyválet asi cm tlustou placku, ze které vykrájíme malé rohlíčky tvořítkem. Pak je opatrně přeneseme na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) zhruba 7 minut. Upečené a ještě teplé rohlíčky obalujeme v prosátém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Doba přípravy přibližně 40 minut (bez doby čekání)., kousek zhruba 450 kJ / 105 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat