36 kousků – 4 vejce., 150 g cukru., 150 g polohrubé mouky., 25 g škrobové moučky., lžička kypřicího prášku.,
Obloha – 9 plátků bílé želatiny., 500 g jahod., 180 g cukru., 2 vanilkové cukry., 5 lžic citronové šťávy., 600 g smetany., 250 ml šlehačky.,
Sněhové koule – 6 plátků bílé želatiny., 500 ml smetany., 50 g cukru,
lžička kakaa,100g jahod se stopkama
Troubu vyhřejeme na 200° C. Smícháme vejce s cukrem. Zapracujeme mouku s kypřicím práškem a škrobovou moučku. Na plech položíme rám na pečení. Naplníme těstem a pečeme asi 12 minut. Necháme vychladnout. Na oblohu necháme změknout želatinu. Jahody nakrájíme na malé kousky. Smícháme smetanu s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Rozpustíme želatinu a přidáme do krému. Jak mile krém ztuhne, vmícháme šlehačku a jahody. Krém navršíme na piškotový základ a necháme ztuhnout. Sejmeme rám a připravíme sněhové koule. Dáme změknout želatinu a rozpustíme ji. Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme želatinu, necháme ztuhnout a zmrzlinovým tvořítkem vytvarujeme 36 koulí a narovnáme na koláč, ozdobíme jahodami.
Příprava asi 90 minut., pečení asi 12 minut., kousek asi 180 kcal., 4 g bílkovin., 10 g tuků., 17 g sacharidů.
Žádné komentáře:
Okomentovat