21. srpna 2016

Perníkové řezy svatečni

250 g mouky., ½ sáčku kypřicího prášku do perníku., lžička skořice s mletým hřebíčkem., badyánem a novým kořením., najemno nastrouhaná kůra z poloviny dobře omytého citronu., 100 g medu., 50 g moučkového cukru., vejce., tuk na plech.,
Náplň: 200 g povidel., rozinky předem propláchnuté a namočené v rumu smíchané s překrájenými fíky., datlemi a ořechy., proslazené ovoce., rum., med.,
Mouku s kypřicím práškem a kořením prosijeme na vál, přidáme citronovou kůru, tekutý med, prosátý cukr a vejce a zpracujeme těsto. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Z poloviny těsta rozválíme plát a přendáme jej na tukem potřený plech. Povidla promícháme s nakrájeným ovocem, dochutíme rumem a medem. Náplní potřeme plát těsta a druhým plátem rozváleným z druhé poloviny těsta náplň pokryjeme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 190° C a upečeme. Ještě teplé krájíme na obdélníčky, po vychladnutí uložíme v chladu a necháme odležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat