Pro 4 osoby: 4 kuřecí prsa, sůl, pepř, 120 g gorgonzoly, 8 plátků anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 100 ml drůbežího vývaru, 100 ml červeného vína, 2 lžičky medu, 2 lžičky škrobu
Prsíčka omyjeme, osušíme a podélně v nich nakrojíme kapsu. Vnitřek osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Sýr nakrájíme na 4 plátky a po jednom vložíme do nakrojených prsíček. Maso kolem dokola obalíme vždy 2 plátky slaniny a okraje sepneme párátkem. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Potom je vložíme do pekáče a dáme do trouby. Pečeme asi 20 minut, až slanina zrůžoví a je křupavá. Maso vyjmeme z vypečené šťávy a uložíme stranou do tepla. Do pekáče přilijeme vývar spolu s vínem a vše přivedeme k varu. V horké omáčce rozpustíme med a přilijeme ve vodě rozpuštěný škrob. Povaříme, až omáčka zhoustne.
Příprava a pečení cca 60 minut, na osobu asi 490 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat