22. srpna 2016

Krůtí roláda plněná čerstvým sýrem

Pro 4 osoby – kg krůtích prsou., sůl., pepř., 3 lžíce piniových oříšků., 2 stroužky česneku., 200 g čerstvého smetanového sýra., nastrouhaná kůra z citronu., po snítce tymiánu., petrželky., estragonu a bazalky
Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je rozřízneme na tenký plát, který z obou stran osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho upražíme a nahrubo posekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Obojí smícháme s čerstvým sýrem a citronovou kůrou. Troubu předehřejeme na 200° C. Bylinky omyjeme a osušíme, otrháme lístky, jemně je posekáme a vmícháme do čerstvého sýra. Maso rovnoměrně potřeme sýrovou hmotou, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě asi 45 minut. Poté necháme 10 minut odpočinout, vybalíme z fólie a nakrájíme. Vhodnou přílohou jsou rozmarýnové brambory, rajčatový salát a cikánská omáčka.
Příprava a pečení 75 minut, na osobu asi 300 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat