22. srpna 2016

Pomerančový krém s likérem

Pro 6 osob si připravíme – 8 lístků bílé želatiny (12 g)., 4 vejce., 100 g cukru., balíček vanilkového cukru., 175 ml šťávy z čerstvých pomerančů., 200 ml suchého bílého likéru., 4 lžíce pomerančového likéru., kelímek šlehačky (250 ml)., 20 g mléčné čokolády., podle chuti pomerančovou kůru., plátky pomeranče a lístky meduňky.,
Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a vanilkový cukr dobře našleháme. Přilijeme pomerančovou šťávu, víno a likér a vše dobře promícháme. Želatinu vymačkáme a na mírném ohni rozpustíme. Potom ji po kapkách zamícháme do vinné směsi a necháme vychladnout. Šlehačku našleháme a z bílků připravíme tuhý sníh. Obojí postupně přimícháme do vinné směsi, jakmile želatina začne tuhnout. Krémem ozdobně naplníme dezertní mísu a dáme na 4 – 5 hodin do chladu. Z tabulky čokolády krájíme drobné hoblinky, dezert jimi posypeme, podle chuti zdobíme pomerančovou kůrou, plátky pomeranče a nakrájenou meduňkou.
Doba přípravy asi 20 minut., porce přibližně 1300 kJ / 310 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat