27. srpna 2016

Krůtí prsíčka s pomeranči

sůl, 1 pomeranč, pepř, 2 plátky anglické slaniny, 2 plátky krůtích prsíček, 2 snítky tymiánu, 5 kuliček pepře, 2 lžíce žervé, 1 lžíce sekaných bylinek
Omytá prsíčka dobře usušíme. Plátky jednotlivě položíme mezi dvě potravinářské folie a maso rozklepeme natenko. Z pomeranče vykrájíme měsíčky a zbavíme je slupky. Ze zbytku pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme s roztlučeným pepřem. Z opraného a osušeného tymiánu otrháme lístky a dáme si je stranou. Naklepané maso osolíme a opepříme. Utřeme si žervé s bylinkami a také osolíme. Rozložíme si maso a horní stranu potřeme bylinkovým žervé. Pak na ně rozložíme pomerančové filetky a posypeme tymiánem. Nakonec prsíčka srolujeme a ještě celé obalíme plátkem anglické slaniny. Okraje sepneme nebo maso omotáme nití. Takto připravené zprudka restujeme / grilujeme zhruba 15 minut. Z hotových prsíček odstaníme párátka nebo nit a přelijeme pomerančovou šťávou s pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat