12 kousků – 100 g hořké čokolády., 40 g másla., 4 vejce., 125 g cukru., 100 g polohrubé mouky., 50 g solamylu., ½ bylíček kypřicího prášku.,
Náplň a ozdobení – 500 ml smetany ke šlehání., 200 g čokolády s mátovou náplní., 50 g čokoládových hoblinek., lístky máty.,
Den předem prohřejeme smetanou a za stálého míchání v ní rozpustíme mátovou čokoládou (několik kousků si necháme na ozdobení). Na noc dáme do chladničky. Na piškot rozpustíme čokoládu a máslo. Oddělíme vejce. Žloutky ušleháme do pěny s cukrem a 3 lžícemi vody. Zašleháme vychladlou čokoládu s máslem. Troubu předehřejme na 175° C. Na žloutkovou pěnu prosijeme mouku s kypřicím práškem a solamylem, vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu naplníme rozvírací formu vyloženou papírem na pečení. Pečeme 30 minut a poté dáme vychladnout. Ušleháme smetanu s mátovou čokoládou a naneseme ji na piškot. Chladíme asi 4 hodiny a ozdobíme.
Příprava asi 30 minut., pečení asi 30 minut., chlazení asi 12 hodin., kousek asi 370 kcal., 6 g bílkovin., 23 g tuků., 35 g sacharidů.
Žádné komentáře:
Okomentovat