22. srpna 2016

Polníček s limetkovou zálivkou

Pro 6 osob si připravíme – citron limetku., kelímek zakysané smetany (150 g)., kelímek plnotučného jogurtu (150 ml)., lžíci nastrouhaného křenu., sůl., pepř., plechovku ananasového kompotu (425 ml)., avokádo (asi 300 g)., 250 g polníčku., 150 g krevet., hrubě mletý pepř na posypání.,
Na zálivku pečlivě omyjeme kartáčkem v horké voď limetku a osušíme. Na jemném struhadle ostrouháme kůru, pak citronek rozkrojíme a šťávu vymačkáme. V porcelánové nebo skleněné misce smícháme zakysanou smetanu, jogurt, dvě lžíce limetkové šťávy a nastrouhaný křen, osolíme a opepříme. Avokádo rozpůlíme a odstraníme velkou pecku. Obě poloviny avokáda oloupeme a z dužiny buď vykrajujeme kuličky, anebo ji rozkrájíme na úhledné kostičky. Kousky ovoce zakapeme zbylou limetkovou šťávou. Plátky ananasu necháme okapat a pak je rozkrájíme na malé dílky. Očištěný polníček důkladně opláchneme a dáme na síto okapat. Listy polníčku, dílky ananasu, kuličky avokáda a krevety rozdělíme a pěkně naaranžujeme na šest talířů, úhledně ozdobíme zálivkou a před podáváním posypeme hrubě mletým pepřem.
Doba přípravy přibližně 20 minut., porce zhruba 1210 kJ / 290 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat