Horká whisky s citronem
1 sklenka: 4 cl whisky, lžička moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy, plátek citronu
Whisky rozehřejeme, ale nevaříme. Do nahřáté sklenky nalijeme 5 cl horké vody. Přimícháme moučkový cukr a citronovou šťávu. Zalijeme whisky a ozdobíme plátkem citronu.
1 sklenka 120 kcal
Punč s javorovým sirupem
4 sklenky: středně velké jablko nakrájené na plátky, 3 lžíce jablečného čaje, svitek skořice, 2 badyány, 4 hřebíčky, 4 lžíce javorového sirupu, 4 lžíce jablečné pálenky (calvados)
Všechny přísady dáme do 500 ml vody a prohříváme 10 minut těsně pod bodem varu.
1 sklenka 140 kcal
Skotský punč
4 cl skotské whisky, 2 cl likéru Drambule, 2 lžičky medu, vejce, 250 ml mléka, špetka mletého muškátového květu
Whisky, Drambule, med a vejce protřepeme 30 sekund v šejkru a procedíme do sklenky. V hrnci prohřejeme mléko téměr k bodu varu. Za stálého míchání je přilijeme do sklenky k předchozím přísadám. Nápoj podáváme posypaný mletým muškátovým květem.
1 sklenka 400 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat