Pro 4 osoby: 2 velká kachní prsa, sůl, pepř, mletá paprika, pelyněk, 2 lžíce oleje, svazek mrkve, lžíce másla, lžička cukru, 500 ml drůbežího vývaru (z kostky), šťáva ze 3 pomerančů, 4 lžíce pomerančové zavařeniny, lžička solamylu, 2-3 kapky tabasca
Prsa omyjeme, tukovou vrstvu mřížkovitě prořízneme. Vetřeme směs koření a pelyňku. Maso prudce z každé strany opečeme 2-3 minuty na rozehřátém oleji. Dopékáme 10 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Dáme na 10 minut odpočinout. Mrkve očistíme, omyjeme a ponecháme část ze zelených výhonků. Dusíme 5 minut na rozehřátém másle. Osladíme, osolíme a tepelně upravujeme další 2 minuty. Smícháme vývar, pomerančovou šťávu, zavařeninu a přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme se 2 lžícemi vody a vmícháme do vývaru. Osolíme a okořeníme tabascem. Zeleninu na talířích přelijeme omáčkou a navrch upravíme plátky masa.
Příprava a pečení cca 40 minut, na osobu asi 660 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat