20. srpna 2016

Pěna z bílé čokolády

200 g bílé čokolády., 20 g mleté želatiny., 100 ml vody., 400 ml smetany ke šlehání.,
poleva – 100 g hořké čokolády., 30 g ztuženého tuku., cukrové perličky.,
ovocná omáčka – 400 g ovoce (jahod., malin., ostružin)., pískový cukr., citronová šťáva
Čokoládu rozlámeme do misky, tu dáme do horké vodní lázně a necháme čokoládu rozehřát. Želatinu namočíme na 10 minut do odměřeného množství vlažné vody. Misku s čokoládou vyjmeme z vodní lázně, přidáme namočenou želatinu a mícháme dohladka. Vychlazenou smetanu ušleháme a po částech ji lehce vmícháme do chladnoucí čokolády. Pěnu naplníme do čtvercové formy a necháme ji v chladu asi 3 hodiny ztuhnout.
Poleva – čokoládu rozlámeme do misky, přidáme rozkrájený tuk, misku vložíme do horké vodní lázně a polevu mícháme dohladka. Chladnoucí polevu rozetřeme na ztuhlou pěnu a necháme krátce ztuhnout. Před podáváním dno formy krátce ponoříme do horké vody. Pěnu nakrájíme a porce vyjmeme na talířky, ozdobíme cukrovými perličkami a podlijeme ovocnou omáčkou.
Ovocná omáčka – ovoce očistíme, opláchneme, rozmixujeme a podle chuti osladíme nebo dokyselíme citronovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat